+30 2811 180 097 +1 646 740 0623

Hyrbil Heraklion

Heraklion Hyra Bil
Heraklion Hyra Bil
Family Cabrio (I)

€38 / dag
Heraklion Hyrbil
Heraklion Hyrbil
Family Jeeps (J1)

€31 / dag
Heraklion Biluthyrning
Heraklion Biluthyrning
Mini Cabrio (T)

€27 / dag
Heraklion Hyr Bil
Heraklion Hyr Bil
Multi Purpose Vehicles (F1)

€22 / dag
Heraklion Hyra Bil Billigt
Heraklion Hyra Bil Billigt
Family Jeeps Automatic (J3)

€38 / dag
Hyra Bil Heraklion | Olympic Rent a Car Kreta

Boka din Hyra Bil i Heraklion

Den fascinerande huvudstaden Heraklion som har en gammal identitet med ett långt och övertygande förflutet är centralt beläget på den norra kusten av Kreta. Det har visat sig att i antiken ungefär 5.000 år sedan, Heraklion på den tiden var den antika hamnstaden Knossos, hem till Europas äldsta kända civilisation minoanerna. Under århundradena har Heraklion kontrollerats och ockuperats av många, inklusive bysantinerna, venetianarna och ottomanerna innan de gick med i moderna Grekland på 1900-talet som alla har lämnat sitt avtryck på staden. Idag är Heraklion det mest populära semestermålet på Kreta med Heraklion Internationell Flygplats samt Heraklion Port som riktar sig till miljontals besökare från hela världen varje år. När du överväger storleken på resenärer som anländer till huvudstaden på Kreta antingen för affärer eller nöje är det bara klokt att förbereda dig i förväg genom att hyra bil i Heraklion. På så sätt kan du köra till alla destinationer du önskar när du vill men kom ihåg när på Kreta leder alla vägar till Heraklion!

Hyrbil Kreta Heraklion

Börja ditt äventyr genom att utforska med din Heraklion hyra en bil de arkeologiska platserna i de två mest magnifika monument kvar av minoanerna, Knossos Palace och Phaistos Palace. Den arkeologiska platsen Knossos, inbäddat bland träd och kullar, är där resterna av Palace of Knossos finns idag. Det är den största av de minoiska palatsstrukturer som mäter 20.000 kvm. /m som användes som ett ceremoniellt och politiskt centrum vid den tiden. Labyrinten av forntida ruiner inkluderar väggar belagda med färgglada väggmålningar, imponerande röda pelare och ett härligt tronrum. Phaistos Palace, den näst viktigaste antika minoiska platsen ligger på östra sidan av Kastri Hill, också omgiven av en vacker naturlig miljö som var ett komplex byggt för minoiska kungligheter. Resterna och ruinerna av det magnifika palatset, de stora kungliga gårdarna, de stora trapporna, de kungliga lägenheterna och teatern kan hittas när du besöker Phaistos. Men när dessa forntida minoiska platser ursprungligen hittades avslöjade arkeologer också många minoiska skatter som nu hålls på Heraklion Arkeologiska Museum som ligger i staden. Museet uppvisar en unik samling av över 10.000 minoiska artefakter som grävts ut från många områden på Kreta.

Billig Biluthyrning Kreta Heraklion

Det finns så mycket att se och göra när du kör runt i staden med din Heraklion hyrbil. Besök det livliga shoppingcentret på 25th August Street kantad med vackra neoklassiska byggnader samt butiker och butiker som säljer de senaste modeartiklarna. Stanna vid Loggia en elegant byggnad av venetiansk arkitektur som en gång var en adelsman klubb. Resa genom de många torg med flera marmorfontäner, den mest populära är Lions Square med Morosini-fontänen bestående av fyra lejonhuvuden som också är en populär mötesplats för Herakliotes. Besök också katedralen Saint Minas, skyddshelgon av Heraklion och den största kyrkan på Kreta, känd för sin religiösa ikonografi. Därifrån når du den vackra venetianska hamnen med imponerande Venetianska Fästningen Koules som står vid ingången till hamnen. Längs vattnet hittar du många kaféer, restauranger och skaldjurstavernor som erbjuder lokala kretensiska delikatesser med vacker utsikt över Medelhavet. Till vänster en marina hem för många yachter, segelbåtar, färgglada fiskebåtar och piren full av kiosker och står säljer färsk fångst av dagen. Se till att också besöka Kretas naturhistoriska museum och det historiska museet på Kreta längs vägen. Utforska sedan den charmiga gamla staden Heraklion som fortfarande är omsluten av gamla venetianska väggar och med en omfattande labyrint av kullerstensgator och smala gränder fyllda med kaféer, restauranger dolda innergårdar och över 1.000 butiker som säljer allt och allt man kan tänka sig. Nästa besök graven av Nikos Kazantzakis, den välkända grekiska författaren och filosofen, finns på toppen av en kulle med en inskription som lyder "Jag hoppas på ingenting. Jag fruktar ingenting. Jag är fri". I Heraklion hittar du också många charmiga kustbyar, pittoreska bergiga byar och några av de vackraste stränderna på hela Kreta kantade på norra och södra stranden av Heraklion. Heraklions historia, kultur och naturliga skönhet återspeglas överallt du ser och det är därför det är den mest besökta staden på Kreta. Du kan enkelt se och göra allt som denna fascinerande huvudstad har att erbjuda med din hyra en bil i Heraklion Kreta. Ditt äventyr väntar på dig!

Hyr Bil Heraklion med Olympic för Din Semester!