+30 2811 180 097 +1 646 740 0623

Hyrbil Kreta

Rethymnon Hyra Bil
Rethymnon Hyra Bil
Vans 9 Seats Diesel (M2)

€78 / dag
Rethymnon Hyrbil
Rethymnon Hyrbil
Mini Economy Hybrid (A5)

€22 / dag
Rethymnon Biluthyrning
Rethymnon Biluthyrning
Medium Family (C1)

€24 / dag
Rethymnon Hyr Bil
Rethymnon Hyr Bil
Economy (B1)

€21 / dag
Rethymnon Hyra Bil Billigt
Rethymnon Hyra Bil Billigt
4x4 Jeeps Open Soft Top (R)

€34 / dag
Hyra Bil Rethymnon | Olympic Rent a Car Kreta

Hyra Bil på Kreta Rethymnon

Beläget längs den nordvästra kusten av Kreta, ligger den vackra kuststaden Rethymno som är centralt belägen mellan öns huvudstad Heraklion och den charmiga staden Chania. Precis som med många kretensiska städer har Rethymno också ett turbulent men härligt förflutet. En gång även känd som den antika staden Rhithymna grundades av minoanerna och sedan ockuperades av många civilisationer inklusive romarna, venetianarna och ottomanerna som alla satt sin prägel på staden. Idag är Rethymno en modern kretensisk stad full av liv som inte har förlorat sin gamla stad charm, rikt kulturarv och varm filt gästfrihet som lockar uppmärksamheten hos tusentals besökare från hela världen varje år. Det har blivit ett populärt resmål på Kreta och ett idealiskt läge för att njuta av en avkopplande semester. När du är i Rethymno kan du upptäcka många historiska platser och monument, en romantisk venetiansk hamn, en charmig gammal stad, imponerande museer samt utforska några av Kretas finaste stränder och närliggande pittoreska byar. Naturligtvis är det enklaste sättet att komma åt alla dessa platser och attraktioner genom att hyra en bil i Rethymno. Genom att göra så kan du komma och gå på din fritid utan att stressa över scheman och tidtabeller. Se till att din hyrbil Rethymno kommer att vara avgörande för dina resor på Kreta.

Hyrbil Kreta Rethymnon

Kör din Rethymno hyrbil till den historiska stadskärnan, en av Kreta välbevarade gamla städer som nästan helt byggdes av venetianarna. Resa genom kullerstensgatorna och gränderna i den gamla staden som består av eleganta herrgårdar, stora välvda passager, hemliga gårdar och aristokratiska byggnader som går tillbaka till 1500-talet. Vackert byggt runt stadens gamla kvarter är Rethymnos gamla venetianska hamn, känd för att vara en av de mest romantiska platserna i staden som har en 1600-talsfyr och fantastisk utsikt över solen när den går ner i det djupa blå vattnet i Medelhavet. Ett underbart sortiment av traditionella tavernor och restauranger som serverar kulinariska läckerheter linje vattnet medan färgglada fiskebåtar flyter i det lugna vattnet i den skyddade hamnen. Ovanför staden står det imponerande medeltida slottet Fortezza från 1500-talet, även känt som "Rethymnos Akropolis", högt på toppen av Paleokastro Hill. Gå in och utforska hela området inom slottets massiva murar där du hittar flera baracker, en kyrka, ett sjukhus och vissa förråd samt Erofili, en halvcirkelformad friluftsteater används idag när du är värd för kulturella evenemang. Fortezza erbjuder också fantastisk naturskön utsikt över staden, de omgivande bergen och Rethymnos vackra kust.

Biluthyrning i Rethymnon till Låga Priser

När du fortsätter din resa genom staden, kör din Rethymnon hyrbil och besöka de imponerande museer. Det Arkeologiska Museet i Rethymnon visar en samling smycken, mynt och statyer från de neolitiska, romerska och minoiska perioderna som utgrävdes från gamla platser och grottor. Historical Folklore Museum inrymt i en elegant venetiansk byggnad som uppvisar traditionella kläder, vävda tyger, lacework, keramik och vackra textilier. Se till att också besöka Rethymnos paleontologiska museum och Museum of Sea Life. Fortsätta söder om staden och besöka Porta Guora även känd som den stora porten till Rethymno, den enda återstående strukturen från 1500-talet stadsmuren. Besök Venetian Loggia, ett fascinerande arkitektoniskt mästerverk där stadens adelsmän en gång diskuterade frågor om ekonomi, handel och politik i Rethymno. Längre ner hittar du Rimondifontänen som en gång förser staden med kallt vatten från berget. Vattnet rinner från huvudet på tre lejon också fontänen är inramad med romerska kolonner. Omkring fontänen, ett torg kantat av modebutiker, souvenirbutiker, uteserveringar och små tavernor. Nästa besök kyrkan Agia Ekaterini som byggdes på 1800-talet och även Neratze-moskén, en 27 meter hög minaret som ursprungligen var en venetiansk kyrka tillägnad Santa Maria som senare omvandlades till en moské under den ottomanska ockupationen och idag inte längre fungerar som en plats för tillbedjan. Sedan 1 km öster om staden bredvid den venetianska hamnen, en populär och mycket välorganiserad strand som ligger nära de bekvämligheter som finns i staden, Rethymno Beach med gyllene sand och kristallklart grunt havsvatten. I norr och söder om Rethymno och så långt ögat kan se en kustlinje kantad med fantastiska stränder som bara väntar på att utforskas med din hyrbil i Rethymno Kreta. Så bara luta dig tillbaka och njut av enheten!

Hyr Bil Rethymnon Kreta med Olympic